Testimonial | Do's and Don'ts op de werkvloer

Do’s & Don’ts op de werkvloer: de horeca-editie

Do

Smile: Altijd blijven lachen, ook al doet het pijn. (ook wel de ultieme tip voor meer fooi)

Zing mee: Sta je aan de afwas? Prijs jezelf gelukkig en zing schaamteloos mee met de radio. Zorg wel altijd dat de radio harder staat dan je stemvolume. Ook al lijkt je kapsel misschien op dat van Beyonce, dezelfde stembanden heb je allicht niet.

Plezier verzekerd: Tijdens de latere uurtjes begint de drank al rijkelijk te vloeien. Geniet ervan en join the fun! Er zijn maar weinig momenten in het leven waar je betaald wordt om plezier te maken.

Gratis fitness: bekijk het zo: Frigo’s bijvullen is geen vervelend klusje, dat is sporten terwijl je ervoor betaald wordt!

Don’t

Geen vieze manieren: Niet spuwen in het eten of drinken van de klant. En nee, die nieuwe vriendin van je ex is geen geldige reden om de regel te breken.

Overstromingsgevaar: Loop niet te snel met een plateau of borden in je handen. De soep of cola is zo snel niet, straks moet je helemaal terugkeren.

Koffieklets tijdens het werk: Sla gerust een praatje met de klanten, de horeca is een sociaal gebeuren. Maar ga er niet bij zitten en vertel zeker niet de pittige details van je laatste date, andere klanten luisteren ook mee.

Kleine kinderen: Pas je loopsnelheid aan als er kleine kinderen in de buurt zijn. Ze zijn razendsnel en voor je het weet zitten ze onder je dode hoek (je plateau).

Stay away from the booze: Need I say more? Een zatte ober is nooit grappig, tenzij je graag de rekening betaalt van dat witte jurkje waar je die glazen rode wijn overheen kieperde.