Travaq - Studenten Verdienen Beter

Jobstudenten zijn populair

Jobstudenten zijn in de opmars bij ondernemers. Als de activiteiten van de ondernemer het toelaat, heb je bij 3 op de 4 ondernemers de kans dat je er aan de slag kan.  De voornaamste redenen om je aan te nemen is het ontlasten van huidige werknemers en de flexibiliteit van de jobstudenten. Toch blijkt ook 30% van de ondernemers studentenwerk als aanwervingskanaal te beschouwen waarbij de student zijn eerste ervaring kan opdoen en na de studies terugkeert voor een vaste baan (check en dubbel check).

In 2013 waren er 456 930 jobstudenten die samen net geen 10 miljoen dagen hebben gewerkt, en dat aantal is nog in stijgende lijn. Dit nieuws is op zich al een dikke win, maar als je tussen de 18 en 21 jaar oud bent en hoger onderwijs volgt, pas je nog meer in het plaatje van de ondernemers en stijgt je kans op een toffe job nog aanzienlijk.

Wil je meer cijfermateriaal over het aantal jobstudenten, het gemiddeld aantal dagen per student (bijna 22 dagen ;)), vergelijkingen met 2012,...? Lees dan zeker heel het artikel van Unizo door.

Heb je nu nog meer zin om als student te beginnen? Check dan onze vacatures!