Travaq - Do's and Don'ts op de werkvloer

Laatstejaarsstudent en toch nog aan de slag deze zomer als jobstudent?

OK, eindelijk laatstejaarsstudent en helemaal klaar om de arbeidsmarkt te gaan veroveren? Maar eerst vakantie natuurlijk. Of tweede zit...

Die reis naar Ibiza of die tickets voor de festivals gaan zichzelf (helaas) niet betalen, dus daarom denk je er aan voor je de rest van de zomer induikt nog even wat centen te verdienen, het er even goed van te pakken en dan pas op zoek te gaan naar een serieuze job.

Maar kan dat zomaar als laatstejaarsstudent nog een studentenjob aannemen voor je nog even de wereld induikt om daarna aan je eerste job te beginnen?

Yes, het kan! Je mag nadat je afgestudeerd bent tijdens de zomer nog aan de slag als student. En dat zonder al te veel van je loon te moeten geven aan sociale zekerheid. Het zijn alle voordelen van het student zijn zonder nog te moeten studeren.

Het is zelfs zo dat de dagen die je als laatstejaarsstudent werkt in de maanden augustus en september meetellen voor de zogenaamde beroepsinschakelingstijd. Dat is de periode die je als pas afgestudeerde moet doorlopen alvorens je recht hebt op een werkloosheidsuitkering. Niet dat je die ooit gaat nodig hebben natuurlijk.

Maar (uiteraard is er alweer een maar) hou wel rekening met je kinderbijslag. Zolang je niet langer werkt dan 240 uur in juli, augustus en september samen OF maximaal € 520,08 euro bruto verdient blijven je ouders recht hebben op kinderbijslag. Welke van de twee regels van toepassing is wordt bepaald op basis van wat voor jou het voordeligste uitkomt (echt!).

Dus laat die eerste echte job maar starten na de zomer. Eerst nog wat centen verdienen en genieten van het zorgeloze studentenbestaan. En daarna gaan we wel op zoek naar een échte job...

Meer over je mogelijkheden, rechten en plichten als pas afgestudeerd student kan je trouwens hier lezen.