Travaq - Studenten Verdienen Beter

“Studenten verdienen beter (echt wel!)”

Jelka (22) studeert communicatie en werkt… voor Travaq. "Van klunzige hulpkelner over assepoester in een rusthuis tot kapstokhanger in een kledingzaak. Mijn vakantiejobs waren stuk voor stuk juweeltjes (NOT!). Mijn jobstudentencarrière was één grote lijdensweg, maar één voordeel hadden die klusjes wel gemeen: ik weet nu verdomd goed waarom ik studeer."

Ik ben Jelka, 22 jaar en student bij gebrek aan diploma. Daar komt deze zomer verandering in - als ik mijn herexamen tot een goed einde breng tenminste. Mijn laatste job als student, voor ik de boeken definitief door het raam kieper, is schrijven voor Travaq. Eindelijk eens een leuke vakantiejob en dat mocht wel… Want, beste ex-werkgevers, ik heb in mijn 22-jarig bestaan heel wat mogen doorstaan."


Mijn zoektocht begon op een interim-bureau: een kantoortje binnenstappen, wat papieren invullen en wachten op een telefoontje. Dat heb ik uiteindelijk bij elk interimbureau in de stad gedaan. Die eerste zomer heb ik voornamelijk gewacht en tv-series gekeken in plaats van gewerkt. Er kwamen 3 telefoontjes binnen. Uiteindelijk vond ik een plaatsje als hulpkelner in een restaurant. Dag in dag uit de suggestie aframmelen en je best doen om geen dingen te laten vallen, niks voor mij. Na 2 jaar had ik er genoeg van en dacht ik: dat kan beter.

Mooie liedjes...

Mijn beste vriendin raadde me een job in een rusthuis aan. Waarom niet dacht ik, wat boterhammen smeren voor oudjes, moet lukkenl. En bovendien betaalt het goed. Maar het was te mooi om waar te zijn. Ik heb de hele zomer kamers gepoetst. Fotokaders afstoffen, toiletten kuisen en vloeren schrobben, alles met een strakke tijdslimiet terwijl de bejaarden in kwestie al te graag een praatje wilden slaan. Once again: dat kan beter, op naar iets nieuws.

Kapstok hier, kapstok daar

Afgelopen zomer kwam ik dan in een grote kledingketen terecht. Wat blijkt: die kleren hangen zichzelf niet op de kapstok, duh. Vaak begon mijn dag met: 3-4 uur lang kleding op kapstokken hangen. Elke dag om 6 uur s’ morgens opstaan. Dag in, dag uit, pijnlijke vingers. Niet bepaald mijn droomjob.

De juiste job voor de juiste man. Of vrouw.

Dit wil ik niet elke dag voor de rest van mijn leven doen, was een gedachte die vaak in me opkwam. Maar wat als je een job zou kunnen vinden die je wel wil doen voor de rest van je leven? Wat als een student makkelijker de juiste job zou kunnen vinden? Een job die aansluit bij je interesses en waarin je je talenten verder kan ontwikkelen? Travaq was voor mij de oplossing. En voor jou?

Travaq biedt me een échte uitdaging die aansluit bij mijn interesses."
Jelka Fraeyman, studente communicatie

Met welke dirty job heb jij je handen al vuil gemaakt?