Wat zet ik zeker in mijn cv?

Een interessante vacature gezien waar je graag op wil reageren? We helpen je graag een goed cv opstellen. Ons doel? Je tegen het einde van dit artikel een eigen cv laten maken, zodat je kan reageren op jouw ideale vacature. Voor een goed cv is een goede structuur noodzakelijk.    

CV

Contact- en persoonlijke gegevens.  

Bij deze gegevens laat je de titels (voornaam, adres,…) best achterwege. Mensen herkennen je telefoonnummer of e-mailadres. Je hoeft het er niet extra bij te zetten.  

Contactgegevens: voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en een verwijzing naar je LinkedIn-pagina.

Tip: Zorg voor een professioneel e-mailadres.

Persoonlijke gegevens: nationaliteit, geboortedatum en burgerlijke staat.

Studies

Vermeld altijd je hoogst bepaalde diploma. De naam van je studierichting is heel belangrijk, maar bij sommige benamingen is de inhoud van de richting niet helemaal duidelijk. Daarom is het belangrijk om ook te vermelden wat de belangrijkste vakken waren tijdens de opleiding, welke vakken je het meest interesseren, enzovoort. 

Ook als je bepaalde studies niet hebt afgerond, vermeld je ze beter wel. Zo voorkom je gaten in je cv. Vermeld liever op een positieve manier waarom je ze niet hebt voltooid en wat je in de plaats bent gaan doen. 

Ervaring

Je ervaring kan zijn: jobs, stages, vakantiewerk, vrijwilligerswerk,… Nog geen relevante werkervaring? Tijdens je studies heb je zeker een interessante stage, scriptie, project of studentenjob gedaan. Door hier op te focussen en kort toe te lichten welke vaardigheden je nodig had, komt een werkgever ook veel over je te weten.   

Talenkennis

Om je talenkennis zo duidelijk mogelijk neer te schrijven kun je je talenkennis onderverdelen in begrijpen – spreken – schrijven. Hierdoor krijgt de potentiële werkgever een goed zicht op jouw taalvaardigheden.  

Computervaardigheden

Heb je naast een goed kennis van Word, Excel en PowerPoint nog andere programma’s waar je goed mee kan werken? Noteer ze dan zeker.  

Vaardigheden

Ten slotte is het belangrijk om een aantal vaardigheden op te sommen, zodat een potentiële werkgever weet wat hij kan verwachten als hij/zij jou aanneemt. Dit is jouw moment om te overtuigen door je vaardigheden in de kijker te zetten die je kan gebruiken tijdens de job. Vermeld bij je vaardigheden ook een voorbeeld uit je dagelijkse leven, zodat je alles goed kan beargumenteren. 

Hobby’s

Vermeld hobby’s enkel als ze relevant zijn voor de functie. In alle andere gevallen: laat ze achterwege.  

Referenties

Heb je een stage of relevant weekendwerk gedaan? Voeg dan een referentie toe. Als een stagebegeleider jouw vaardigheden kan toelichten, werkt dit zeker als extra overtuiging. Het wilt namelijk zeggen dat iemand anders ook jouw vaardigheden kan bevestigen. Vermeld bij de referenties zeker ook de functie, het telefoonnummer en het bedrijf waar ze werken. Zo kan een potentiële werkgever de referentie gemakkelijk bereiken. 

Belangrijk: licht de referenties die je op je cv vermeldt op voorhand in. Zo kunnen ze    akkoord gaan en weten ze dat ze een gesprek kunnen verwachten.         

Ontdek onze vacatures!